Menu
Hvordan så tomater28_
Growing tomatoes / Newbie / Seeds and propagation / Spring / Vegetables

HVORDAN SÅ TOMATER

Som jeg tidligere har sagt så er tomatplanter enkle å starte med så lenge du har et tilfredstillende sted å sette de i sommerhalvåret. Dvs.helst så lunt og solrikt som mulig. Gjerne i drivhus eller lignende.

Jeg bruker en plastboks som jeg kjøper bein til hundene i. Den vasker jeg og fyller med normalt god jord (fra pose for å unngå ugress og sykdommer). Deretter klapper jeg jorden litt sammen. Jeg lager merkelapper fra innsiden av en vasket, tom melkekartong. Den merker jeg med sortsnavn og sådato.

Hvordan så tomater20_

Plastboks med fuktet jord.

Jeg bruker en tykk blyant for å lage noen “rette” furer for å legge frøene i.

Hvordan så tomater21_

Merkelappene med riktig navn er plassert, jeg presser blyanten litt ned i jorden for å lage et spor å legge frøene i.

Hvordan så tomater23_

Frøene legges ned i furene med litt avstand. Pass på at de ikke ligger for dypt!

Hvordan så tomater24_

Jorden skyves forsiktig over frøene og klappes forsiktig til.

Deretter strør jeg på litt “Vermiculite”. Det holder på fuktigheten og forhindrer sopp og råte.

Hvordan så tomater25_

Vermiculite strøs på overflaten. Det kan lett droppes.

Hvordan så tomater26_

Vannes forsiktig slik at frøene for god kontakt med jorden. En plastpose for å forhindre uttørking legges over.

Deretter settes esken lyst og lunt. Da er det bare å vente på de første spirene.

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.