Menu
lettstelt hage design20_
Gardenprojects

ALLE VIL HA EN LETTSTELT HAGE

1) Acer palmatum, Japanlønn, finnes i lysegrønne varianter,grønne, røde, mørkrøde og orange farger med forskjellige former på bladene.
2) Clematis Alpina, Alpeklematis-nære slektninger finnes i hvitt, rosa og lyseblått. Hardfør klatreplante som du kan styre som du vil.
3) Buxus sempervirens, Buxbom. Kan byttes ut med Barlind, Taxus baccata, eller Japansk kristtorn Ilex crenata. Alle må formklippes lett to ganger i året. Gir vinterinteresse og rolig og fast bakgrunn for de andre plantene resten av året.
4) Hordeum jubatum ‘Alaska’, Silkebygg, flerårig pyntegress hardfør forbi Trondhjem. Her lager gresset litt spenning i en rolig samplanting.
5) Geranium macrorrhizum, “Spessart”, Rosestorknebb. Bunndekkende, hardfør, og tåler noe skygge. Fyllplanten /bunndekkeren også kan varieres.

Her er et collage-forslag til et lettvint bed som krever lite stell. Starter du ut med ugressfri jord, (dvs at om du fyller på jord kjøpt i sekker i minst 20 cm dybde eller mere) vil dette være nokså lett å holde i mange år. Dette er et bed med planter som også tåler endel skygge. For vårblomstring legger du vårblomstrende løk mellom Rosestorknebbene. Steinen kan du bytte ut med en vakker krukke eller et vannspeil.

Har begrunnet plantevalget mitt i denne artikkelen.

EVERYONE WANTS A GARDEN WITCH NEEDS LOW MAINTENANCE

Here’s a collage-suggestion for a low maintenance border that requires little care. If you start out with weed-free soil, (ie if you top up with soil purchased in bags in at least  20 cm depth or more)this border will be fairly easy to keep. This is a border with plants that also tolerate some shade. For an impact in spring, add spring-flowering bulbs between the hardy Geraniums.

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.