Kantareller er hyggelig å plukke, og enkle å skille fra andre sopptyper. Men er du i tvil så kontakt selvsagt fagfolk for å få dobbeltsjekket fangsten.
Vi pleier å plukke langt mere enn det er plass til i fryseren, slik at vi sprer soppen ut over aviser som de får ligge og tørke på i fire-seks uker.
Deretter tømmes soppen på tørre, rene glass. Hvis jeg skal bruke de legger jeg de i bløt i kjøttkraft (varmt vann med buljongpulver) eller i rødvin et par timer. Deretter tilberedes de som vanlig i saus eller stuinger.

Traktkantarell, Funnel Chanterelle, Yellowfoot or winter mushroom

Soppnazien i familien. Vi får øyeblikkelig kjeft om vi vimler litt omkring og koser oss i skogen. Det er sopptur vi er på! The Mushroom Nazi in the family. We’ll instantly be shouted at if we wander around a bit and enjoy ourselves in the woods. It’s mushrooming this is about!

Tørking av sopp på avispapir. Større eksemplarer splitter vi på langs.

Traktkantareller, kantareller og piggsopp på lufttette glass.
DRY YOUR OWN CHANTERELLES
Chanterelle’s nice to pick and easy to distinguish from other types of mushrooms. But If you are in doubt, contact professionals to examine the catch.
We tend to pick far more than will fit into the freezer, so we spread the mushrooms out over old newspapers where they are left to dry in four to six weeks.
Thereafter we empty the mushrooms on clean glasses. If I need to use some, I soak the mushrooms in broth (you can use hot water with bouillon powder) or red wine a few hours. Then they are cooked as usual in sauce or stews.
No Comments