Menu
Reed Canary Grass Picta26_
Perennials

PRYDGRESS

Nå angrer jeg på at jeg ikke har mere prydgress i hagen. Det er lettstelt,  og vil være dekorativt nesten helt til neste sommer.

Ikke klipp ned noe av prydgresset ditt i høst. Klipp av stilkene ca 5 cm over bakken på våren, etter at den verste frosten er over. Mange av gresstypene har hule stilker hvor vann blir stående fryser og ødelegger roten hvis du klipper de ned nå.

Reed_Canary_Grass_Picta20_

Båndgress, (Phalaris arundinacea var. picta) Samme type gress som på bildet over teksten. En veldig hardfør gresstype som tåler at du plasserer det både tørt og i skygge om du vil. Reed canary Grass, Picta. The same type of grass in the picture above the text. A very hardy grass type that can withstand planted in dry shade or wherever you need something very vigorous.

Hoest_2013_okt_21_

Hakonechloa macra ‘Aureola’. En hardfør, flerårig, prydgress sort som passer i sol og halvskygge. Er super som bunndekker både i krukker og bed (h: 30 cm). Blir litt flatt i regn, men reiser seg igjen. Hakonechloa Macra ‘Aureola’. Hardy perennial. An ornamental grass variety that fits in sun and semi shade. It’s super as ground covers in containers and in beddng. (h: 30 cm). Gets a little flat in the rain, but rises again.

Hakonechloa macra Aureola23_

Hakonechloa macra Aureola

Carex morrowii Ice Dance24_

Carex morrowii Ice Dance. Denne gresstypen har ikke overvintret hos meg ennå. Men det tåler halvskygge, og har som alt annet hatt en flott sommer. Tror ikke det er veldig herdig. Carex Ice Dance morrowii. This type of grass has not spent the winter in my garden yet. But it tolerates semi shadow, and like everything else this year has had a great summer. Means it looks fantastic at the moment.

Miscanthus sinensis Zebrinus25_

Miscanthus sinensis Zebrinus, Sebragress. Relativt hardført frem til Trondheim. Blir flott og høyt. (H:120 cm) Liker best sol, men tåler halvskygge. Miscanthus sinensis Zebrinus. Hardy to Trondheim in Norway. Plants looks good both in borders or as solitaire(H: 120cm) Likes sun.

ORNAMENTAL GRASSES

I regret that I did not plant more ornamental grasses in the garden. It is easy to care for, and it will be decorative almost until next summer.

Do not cut down any of your ornamental grass in the autumn! Cut off the stems about 5 cm above the ground in spring, after the worst frosts are over. Many of grass types have hollow stems and gets easy waterlogged, water freezes and destroys the roots if you cut them down now.

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.