Menu
basilikum_i_olje26_
Food / Herbs

BASILIKUMOLJE

Av og til så glemmer vi hvor enkelt ting kan gjøres. Dette er så enkelt at det er flaut. Men det gir fortsatt et kjempebra resultat..
  • Kjøp en liten flaske (ca 250 ml) god olivenolje etter egen smak.
  • Ta den beste basilikumen du har. Putt en kraftig gren ned i oljen.
  • La den stå i ca 4-6 uker på et mørkt og kjølig sted. (Ikke iskaldt).
  • Vips så har du god basilikumolje.
Baslikum (Basil Genovese20_

Baslikum (Basil Genovese, Chiltern seed). Bildet tatt før de to eneste sneglene i hagen i år spiste 2/3 av den.

Olivenolje21_

Olivenolje og en grein med basilikum. Olive oil and some basil.

basilikum_i_olje23_

Olivenolje24_

Plasser flasken mørkt og kjølig i 4-6 uker. Rist på flasken av og til. Mulig den blir bittelitt uklar, men det synker til bunns. 

BASIL OIL

Sometimes we forget how simple things can be done. This is so simple that it’s embarrassing. But it still gives great results.

  • Buy a small bottle (250 ml) good olive oil to your own taste.
  • Use the best basil you have. Putt a branch into the oil.
  • Leave it for about 4-6 weeks in a dark, cool place. (Not freezing cold).
  • Hey, presto! Then you have your homemade basil oil.

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    %d bloggers like this: