Menu
SOLBAER I GLASS21_
Food / Fruits and Berries

HVORDAN LAGE SOLBÆRSYLTETØY

For å gjøre det litt raskere og litt morsommere å plukke bær, er vi som regel flere som plukker. Så deler vi på syltetøyet. Det er det vel verdt. Og solbærsyltetøy er svært karakteristisk i smaken, og veldig godt. Jeg bruker syltepulver i også. Det består av konserveringsmiddel og fortykningsmiddel. Så mye krefter og tid vi legger ned i plukkingen og syltingen så er det lurt å “sikre” seg mot ubudne gjester i syltetøyet.
 • Sett sylteglass i oppvaskmaskinen på det varmeste programmet. Vask. Legg lokkene i en kasserolle med kokende vann og la det simre.
 • Varm bærene uten stilker og blader i en stor og romslig gryte. Rør jevnlig.
 • Press en sitron pr. 2 kg bær. Sitron inneholder pektin som er et stivelsesmiddel og gir friskhet og syre til syltetøyet.
 • Kok opp frukten slik at absolutt all frukt er kokende. Minst 2 min.
 • Rør inn sukker i de kokende bærene. Litt i gangen og rør heltemodig hele tiden. Jeg bruker ett kg sukker for to kg bær. Du kan bruke mindre eller mere etter smak.
 • Kok opp med sukker og la det koke i ca 2 min.
 • Syltepulver røres inn i litt sukker (følg veiledning på pakken), tømmes i syltetøyet under omrøring, og deretter kokes det i  2 min igjen.
 • Tøm syltetøyet på de rene glassene som du plukker rett ut av oppvaskmaskinen,. Sørg for at du ikke søler på kanten av glasset ved å bruke en grov trakt. (Her bruker vi en avskåret bensintrakt fra Biltema). Det er viktig at kanten er ren for å unngå luft og bakterier i syltetøyet. Bruk en pølseklype og fisk opp et lokk fra kokende vannet i kasserollen, skru på ved hjelp av en klut og vri fast så mye du klarer. Snu glasset opp ned for å sjekke for vakuum og lekkasjer.
Solbærene20_

Solbærene plukkes ved at du plukker ren en og en grein av gangen.

Nyplukket solbær21_

Nyplukket solbær fra hagen. Sørg for at gryten du koker bærene opp i er romslig da det skal være plass til sukkeret.

No Comments

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.