Menu
Containers and pots

SOMMERKRUKKER PÅ HYTTA

Endelig er det ferietid! De som er kloke av skade reiser utenlands men vi som er ubøyelig optimistisk og ukuelig tror på den varme, lyse skandinaviske sommeren pakker ullgenser, mobilt bredbånd og badetøy og kjører på hytta.

Her skal vi kose oss intenst med venner og familie. La oss inderlig håpe at det stort sett blir oppholdsvær!

Ofte kan det være hyggelig å sette ut noen krukker med blomster mens man er der i de dyrebare ukene.

Planter i store og/eller små krukker skaper en innbydende stemning og trivsel. Kunststykket er å finne noen planter som ser bra ut fra første dag siden ferietiden er begrenset. Kravet for mange er da planter som ikke er for dyre, tåler litt neglisjering og som er relativt tørkesterke.

Fransk lavendel, Lavandula stoechas er flott til sommer stemning på hytta. Den er godt besøkt av nektarsamlende insekter, og dufter deilig hvis du stryker hånden over blader og blomster. Den er varmekjær og solelskende. Jeg har hørt og lest at folk får den til å overvintre, selv om jeg aldri har greid det.

Skal du på fjellet eller på skogshytta er muligens ikke fransk lavendel førstevalget. I de skandinaviske skogene og fjellet synes jeg ikke at de mest ekstravagante og eksotiske blomstene passer. Vanlig lavendel (Lavandula augustifolia) er litt mindre slående, men dufter masse.

Med sine smale sølvgrå blader og mindre iøyenfallende blomster enn den franske lavendelen, er den nesten litt lyngaktig i fremtoningen. Mindre eviggrønne i krukke gir også et lekkert inntrykk samtidig som det ikke er så fjernt fra hva som finnes i skogen og fjellet.

Summercontainers_3

Fransk lavendel i en enkel krukke. Det kan ofte være vel så effektfullt enn når vi fyller på med en mengde forskjellige vekster i en krukke.

En enkel eviggrønn krukke kan også se lekker ut. Denn vil være flott på fjellet også. Eller med en blåeiner i?

En enkel eviggrønn krukke kan også se lekker ut. Den vil være flott på fjellet også. Eller med en blåeiner i?

-Ikke glem litt drenering i krukken!

-Ikke glem litt drenering i krukken!

Det er sykt gøy og bruke litt av feriepengene på noen planter og litt "kit". En hel del morsommere enn å prøve bikini!

Det er sykt gøy og bruke litt av feriepengene på noen planter og litt “kit”. En hel del morsommere enn å prøve bikini!

3 Comments

 • anne kari
  July 8, 2013 at 21:15

  Vakker krukkehage. Lurt for den som er lenge på hytta. God ferie!

  Reply
 • Bille på Skyggebalkongen
  July 9, 2013 at 14:39

  Enig i at det er fint å pynte på hytta med et par krukker. Kan også være greit å ha med urter, Siden de stort set er grønne kan man plante dem i fargeglade krukker, så får man glede både i hagen og på matbordet ::-)
  Kos deg i ferieland!

  Reply
 • Lakrisbloggen
  July 11, 2013 at 09:19

  Jeg fikk veldig lyst til å klappe Milo på de silkeørene hennes. Fine potter! Gleder meg til hyttetur!!

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.