Menu
Kongslys 2_25_
Biennals

FILTKONGSLYS

I fjor på denne tiden kjøpte jeg tilfeldigvis noen billige kongslysplanter Verbascum thapsus i et hagesenter jeg besøkte. Dette var et så vellykket kjøp at jeg vil dele det med dere. Hvis du har behov for et blikkfang og et dramatisk innslag i hagen så er kongslys et godt alternativ.  Planten er toårig, som for eksempel stokkroser, busknellik og revebjelle slik at det er nå du må kjøpe frø eller lete opp planter på et hagesenter.

Det finnes mellom 250 og 300 sorter i Verbascumslekten på verdensbasis. Sortene som finnes her i Skandinavia er tørkesterke og robuste. Det er flere typer som har stor prydverdi, og det varierer hva som finnes i hagesentrene og hvilke typer frø som er til salgs.

Filtkongslys20_

Filtkongslys. Planten er toårig, slik at det er nå du må så frø for å få blomster neste år, eller let opp noen planter i et gartneri.

Filtkongslys21_

Filtkongslys

Nærbilde av blomsterstanden22_

Nærbilde av blomsterstanden.

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.