Menu
Shrubs and hedges

FAGERBUSK

Fagerbusk (Kolkwitzia amabilis) er en løvfellende busk som ser veldig anonym ut det meste av året. Bortsett fra to uker juni, hvor den sprenger alle grenser for anstendig blomstring.

At den er anonym resten av året kan jo være en fordel også. Den danner et stille bakteppe til den eksploderer i rosa klokkeformede blomster. Den har en elendig plass hos meg, presset mellom et enormt hasselkratt og en litt ussel tuja, som igjen nesten står oppå et katsuratre (Cercidiphyllum japonicum). Men som dere ser så blomstrer fagerbusken fantastisk.

Fagerbusk Kolkwitzia   amabilis Blomstrer rikt   i juni. Hvitrosa til mørkrosa klokkeformede blomster Kan dyrkes over   store deler av Sør-Norge. Beskjæres ikke før busken er i god blomstring.   Deretter skjæres en eller to eldre grener med “løsthengende”,   gammel bark ut. Kraftig skjæring må gjøres veldig tidlig på våren slik at   busken får satt skudd og modne skuddene på en vekstsesong.
De klokkeformede blomstene hos Fagerbusk.

De klokkeformede blomstene hos Fagerbusk.

Fagerbusk Kolkwitzia

Fagerbusk, Kolkwitzia amabilis

(7081)

3 Comments

Leave a Reply