Menu
lilla valmuer20_
Annuals

ETTÅRIGE VALMUER

Både flerårige of ettårige almuer har pelerot. Det vil si at det beste er å så valmuer på stedet, og ikke forkultivere plantene da det er vanskelig å ikke forstyrre roten. Om du vil ha kontroll på hvor du vil de skal vokse, så må du rive vekk planten etter blomstring, da de sprer seg raskt med de utallige frøene sine over hele hagen om de får lov.

Men det er en håndterlig plante, som er lett å luke vekk. Jeg sådde en pose hvite, og en pose lilla valmuer for tre år siden. De hvite er åpenbart sartere, for det er bare de lilla som fortsatt dukker opp overalt i hagen. Frøstandene er også  dekorative.

valmue 4_22_

Valmuene sprer seg villig.

valmue2_21_

Valmue med frøkapsel. Hver blomst blomstrer ikke lenge, men de silkeaktige kronbladene er utrolig attraktive.

valmue 5_24_

Selvsådde valmuer.

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.