Menu
urtekrukke_21_
Herbs

EN SOMMERKRUKKE MED URTER

Her er et nytt forslag til sommerkrukke. Hvis du er innom matbutikken, så rasker du med deg noen potter med urter og får dobbel glede av dem.

Plant urtene ut i en stor krukke i nærheten av oppholdsplassen. For det første er det deilig  friskt og lettvint i maten, for det andre er det et hyggelig samtaleemne å smake og lukte på de forskjellige urtene. Jeg har erfaring med at de økologiske dyrkede urtene tåler best “et videre liv”.

Nå når det er såpass høye temperaturer, så kan selv basilikum flyttes ut. Den er kjent for å være en nokså furten type utendørs i Scandinavia, men i juli er det ikke så mye og klage over. Her er det bare smak og behag som egentlig gjelder. Hvilke urter liker du best og hva har du mest bruk for?

Litt artistisk kan du selvsagt være, den mørkegrønne gressløken med stive, rette rørformede blader tar seg flott ut sammen med feks. sarte, lysegrønne korianderblader.

Og  Bille på Skyggebalkongen  har en lysende alternativ karriere som tankeleser, siden han foreslo urtekrukke i kommentarfeltet mitt igår..

Timian, estragon, syre20_

Timian, estragon, syre (som har det mye, mye bedre utpriklet sammen med salaten), salvie en type med fargede blader, basilikum, karriplante, koriander bak basilikum og salvien.

Urtekrukke22_

Egentlig er det her krukken står. Jeg har urtehage på hytta og bare en krukke her hjemme i byen…

1 Comment

  • anne kari
    July 12, 2013 at 09:21

    Dette var et enkelt men veldig godt tips. Tror jeg skal lage en slik “urtehage i potte” allerede i dag. Lekkert med den avlange potta, og fint med rød salvie. Men det får jeg nok ikke tak i på vår ellers svært velassorterte Torghandelen på Fjellstrand.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.