Menu
Acid loving plants / Design

BRUK AV FARGER

Tenke først og kjøpe etterpå, tenke først og kjøpe etterpå.

Dette er et så typisk eksempel på at jeg kjøper planter som ser fine ut, og sikkert er på tilbud eller halv pris. Men når var knallorange Azalaea en god ide? Spesielt med tanke på at det allerede står en magenta rhododendron (Nova Zembla) og en standard catawbiense rhododendron litt lengre bak.

Magenta og orange hadde vært vakkert i en silkekjole for en mørkhåret dame. Eller planter i en krukke, som jeg kan plante hver for seg etterpå. I hagen smeller det skikkelig. Problemet er at jeg har ikke hjerte til å flytte den heller fordi den trives og står veldig bra.

Catawbiensen har en mye blassere fargetone, stakkar, og mister helt glansen i sammenheng med de to sterke fargene i forgrunnen.

Catawbiensen har en mye blassere fargetone, stakkar, og mister helt glansen i sammenheng med de to sterke fargene i forgrunnen.

Det er nesten så den eneste trøsten er at det snart er over, og de blomstrer av. Nei, jeg sa ikke det?

3 Comments

 • Anette
  June 9, 2013 at 19:43

  Synes den lilla og den Orange var perfekt sammen jeg. Fremhever hverandre. De kan gjerne flytte hjem til meg ;)

  Reply
 • Vigdis
  June 9, 2013 at 21:45

  Der fikk du meg i sydenstemning. Spe på med en busk med mørkt bladverk og effekten demper seg kanskje litt.

  Reply
 • anne kari
  June 9, 2013 at 23:15

  Jeg er enig med Anette. Dette her er spennende. Jeg har akkurat fotografert en fantastisk hage som skal presenteres i et hageblad til enste år, der dett nettopp sto knalloransje azalea sammen med rosa/lilla rododendron. Herlig med litt knallfarger. Nyt det.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.