Menu
Bulbs and tubers / Spring

IKKE GLEM ETTERSTELL AV PÅSKELILJENE

Både på Orust og i Oslo er påskeliljene i ferd med å visne.

Jeg er raskt ute med å knipse av blomster og begynnende frø hoder slik at mest mulig av næringen går tilbake til løken. Overgjødsling eller vanning med oppløst gjødsel gir flere blomster til neste år. Om du vil flytte eller dele løk kan du gjøre det direkte etter blomstring. (Da husker du hva som skal hvor også, siden det kan fort glemmes når påskeliljegresset er visnet ned).

Jeg plukker av visnede blomster og frøhoder slik at mest mulig næring blir brukt til å bygge op næring til løken som gir bedre blomstring til neste år.

Jeg plukker av visnede blomster og frøhoder slik at mest mulig næring blir brukt til å bygge opp næring til løken som gir bedre blomstring til neste år.

Hils på "Jack Snipe" Det er en vedlig grei narciss å forholde seg til. Jeg liker godt at kronbladene bøyer seg litt tilbake. Den blir ca 50 cm høy, og egner seg for bla.a naturalisering.

Hils på “Jack Snipe” Det er en vedlig grei narciss å forholde seg til. Jeg liker godt at kronbladene bøyer seg litt tilbake. Den blir ca 50 cm høy, og egner seg godt for naturalisering.

1 Comment

  • Lakrisbloggen
    May 23, 2013 at 12:44

    Jack Snipe er kjempefin! Alle påskeliljene i hagen (les: rundkjøringen ved trikken) er regnet helt i stykker stakkars.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.