Menu
Home and garden decorations

HAGENISSER

Jeg har en jobb som gjør at jeg sjeldent er hjemme før i halvseks-seks-tiden, da er det middagslaging, rydder litt og drikker kaffe. Deretter skriver jeg morgendagens blogpost, og eller jobber litt mere, går tur med bikkjene og legger meg igjen.

I helgene jobber jeg i hagen. Dette gjør at jeg har sørgelig liten tid igjen til å følge opp andre blogger, noe jeg svært gjerne skulle ha hatt. Men tilfeldigvis leste jeg Anne Kari sitt innlegg om pallekarmer og ikke minst hagenisser. Jeg ble virkelig momentant inspirert av hennes bilde og tekst rundt hagenisser/hagegnomer og andre figurer i hagen.

I Gardeners World for en tid tilbake, stod det at den første hagenissen ble satt ut i hagen for å forsøke og lokke frem ekte hagenisser. Det syntes jeg var så søtt at jeg håper virkelig at dette er den sanne opprinnelsen. Og hvem vil ikke ha en hagenisse da?? Den er jo ikke usannsynlig? I Norge ble det satt ut grøt til fjøsnissen julaften til utpå femtitallet?

Poenget til Anne Kari som jeg oppfatter det, er at en skal ikke ta hagen for alvorlig. Vi må ha plass til humor også! Selv om da jeg vokste opp husker jeg at  farmor hadde to plaststorker ved springvannet. I fullt alvor! I springvannet var en nydelig damefigur i stein som farmor og farfar hadde fått laget. En merkelig kombinasjon når jeg nå tenker på det.

Jeg har ingen hagegnomer i hagen. Men det er ikke fordi jeg ikke gjerne skulle ha en. Det er bare at David Goode som jeg synes lager de morsomste, beste og fineste hagegnomene også naturlig nok er forferdelig kostbar.  Det er denne.

Ikea har kommet med en morsom video om et par som kjøper seg nye hagenmøbler som hagenissene klart misliker..

http://www.youtube.com/watch?v=E1kwGtl21bs&feature=player_detailpage

1 Comment

  • Anne Kari
    May 25, 2013 at 18:50

    Haha. Hagenissefilmen var herlig. Men ja – jeg syns nok det må være lov å være litt leken. Det kan fort bli konkurranse om å ha det mest fint og stilfullt. Syns det er gøy med litt humor. Og hvorfor ikke en koslig vindmølle eller stork i plast? Mangfoldet lenge leve!

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.