Menu
Fruits and Berries / Training and pruning

BESKJÆRING AV RIPS OG SOLBÆR

På våren kan du beskjære rips og solbær.

På Orust hvor jeg har tatt disse bildene har jeg ikke  busker som har grener som er fire år eller mere.. Men det sier seg selv at eldre grener bør fjernes for å gi plass til nye skudd og yngre grener.

Fjern også svake, skadede og utoverliggende grener.

Solbærbusk. Pass på nå når du rydder rundt busken, at du ikke skader nye skudd!

Solbærbusk. Pass på nå når du rydder rundt busken, at du ikke skader nye skudd!

Grener som er svake og eller "fortetter" busken unødvendig, klippes vekk med skarp grensaks.

Grener som er svake og eller “fortetter” busken unødvendig, klippes vekk med skarp grensaks.

Utoverliggende grener, som vil være i veien for gressklipper, og ugressluking, klippes vekk. Det er viktig at så lite som mulig av grenstumpen står igjen, for å forhindre sopp og råte i stumpen som står igjen..

Utoverliggende grener, som vil være i veien for gressklipper, og ugressluking, klippes vekk. Det er viktig at så lite som mulig av grenstumpen står igjen, for å forhindre sopp og råte i stumpen som står igjen..

6 Comments

 • HUSKELISTE FOR MARS | publicpollen
  February 28, 2014 at 13:42

  […] Følg opp eventuelle snø- og vindbrekk. Blåbærbuskene kan med fordel dekkes med restene av juletreet. Det luner mot kald vintervind, og de har stor glede av surheten som barnålene avgir til jorden utover våren. Jeg venter med å beskjære den litt til. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og bringebær-buskene dine kan også beskjæres nå. […]

  Reply
 • HUSKELISTE FOR APRIL | publicpollen
  April 1, 2014 at 14:57

  […] kryssende grener, død ved og grener eldre enn 4-5 år. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres nå. Jordbæråkeren kan også med fordel få vårstellet sitt […]

  Reply
 • HUSKELISTE FOR MAI | publicpollen
  May 1, 2014 at 15:02

  […] grener, død ved og grener eldre enn 4-5 år.  Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres nå. Jordbæråkeren kan også med fordel få vårstellet sitt nå. Bærbuskene kan du godt gi litt […]

  Reply
 • HUSKELISTE FOR JUNI | publicpollen
  June 2, 2014 at 13:09

  […] disse linkene om det er noe du har glemt.. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres nå,  vårstell i jorbæråkeren . Bærbuskene kan du godt gi litt ekstra gjødsel, men vær […]

  Reply
 • HUSKELISTE FOR JULI | publicpollen
  July 1, 2014 at 15:01

  […] disse linkene om det er noe du har glemt.. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres nå,  vårstell i […]

  Reply
 • HUSKELISTE FOR AUGUST | publicpollen
  August 3, 2016 at 19:50

  […] disse linkene om det er noe du har glemt.. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres nå,  vårstell i […]

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.