Menu
Seeds and propagation / Vegetables

HVORDAN SÅ TOMATER

Som jeg tidligere har sagt så er tomatplanter enkle å håndtere.

Jeg bruker en plastboks som jeg kjøper bein til hundene i. Den vasker jeg og fyller med normalt god jord (fra pose for å unngå ugress og sykdommer). Deretter klapper jeg jorden litt sammen. Jeg lager merkelapper med dato fra innsiden av en melkekartong.

Plastboks med fuktet jord.

Plastboks med fuktet jord.

Frøene leges ned i furene med litt avstand.

Merkelappene med riktig navn er plassert, jeg presser blyanten litt ned i jorden for å lage et spor å legge frøene i. Frøene leges ned i furene med litt avstand.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vermucelite strøs på overflaten. Det kan droppes.

Jorden skyves forsiktig over frøene og klappes forsiktig til. Vermucelite strøs på overflaten. Det kan droppes. Vannes forsiktig slik at frøene for god kontakt med jorden. en plastpose for å forhindre uttørking legges rundt.

 

Deretter settes esken lyst og lunt. Da er det bare å vente på de første spirene.

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.