Menu
Uncategorized

DETTE MÅ DU GJØRE I HAGEN NÅ!

Det er fortsatt tele og kaldt ute. Våren 2013 er som kjent sen, og det eneste vi kan gjøre er å vente og forebygge forholdene for plantene våre så mye som mulig.

Grunnet sol, vind og tele er eviggrønne planter spesielt utsatt for solsviing nå. Solen og vinden gjør at det fordamper fuktighet fra de eviggrønne bladene uten at plantene har mulighet til å oppta nytt vann siden bakken fortsatt er hardfrosset. Det beste du kan gjøre er å pakke plantene inn i strie, gamle stretchlaken, eller granbar for å skygge for sola mest mulig.

De små kristornene mine har blitt gule og tørre av solsviing

De små kristornene mine har blitt gule og tørre av solsviing

Her har jeg pakket granbar rundt de for å skygge for solen og lune for vinden.

Her har jeg pakket granbar rundt de for å skygge for solen og lune for vinden.

Solsvidd laurbærhegg her på Orust

Solsvidd laurbærhegg her på Orust

WHAT YOU HAVE TO DO IN THE GARDEN TODAY!

It’s still cold outside and the earth is frozen. There is no doubt that spring is late this year and the only thing we can do is  to wait and improve conditions for our plants as much as possible.
Due to sun, wind and frozen soil, the evergreen plants are particularly vulnerable to scorching. The sun and the wind causes the moisture in the evergreen leaves evaporate, and due to the frozen ground, the plants are having a hard time absorbing more liquids. The best thing you can do is to wrap the plants in burlap, old stretch sheets, or spruce branches to shelter the plants from the harsh wind and sun as much as possible. You might get some odd stares while having stretch sheets covering most of your plants, but comfort yourself with the thought of having fresh and healthy plants for spring, instead of dead twigs here and there.

(76)

No Comments

    Leave a Reply